Κατασκευή R , L , C τριφασικού φορτίου για εργαστηριακές εφαρμογές και χρήση σε εργαστηριακές ασκήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Κατασκευή R , L , C τριφασικού φορτίου για εργαστηριακές εφαρμογές και χρήση σε εργαστηριακές ασκήσεις

Σιδηρόπουλος, Σταύρος
Γιώβης, Αργύριος

Η πτυχιακή εργασία αφορά στην κατασκευή τριφασικού φορτίου που περιλαμβάνει ωμικά , επαγωγικά και χωριτικά φορτία, με δυνατότητα σύνδεσης σε Αστέρα ή Τρίγωνο και με τη δυνατότητα επίσης μεταβολής των τιμών. Η κατασκευή η οποία έλαβε χώρα στο εργαστήριο Ηλεκτροτεχνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μία άριστη προσομοίωση τριφασικού φορτίου, που σκοπό έχει τη διευκόλυνση της διδασκαλίας των κεφαλαίων που αφορούν τα τριφασικά ρεύματα και όχι μόνο. Το σημαντικό αλλά και βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι σαν κατασκευή έχει χαμηλό κόστος, λόγω του ότι είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από εμάς με υλικά αγορασμένα ξεχωριστά και σε χαμηλες τιμές.Στο εμπόριο αντιθέτως , μια ολοκληρωμένη διάταξη τριφασικού φορτίου, ανάλογη με αυτή, για εκπαιδυετικούς σκοπούς είναι πολύ ακριβότερη.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές
Ηλεκτρικοί συσσωρευτές
Ηλεκτρολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.