Η αγορά ενέργειας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η αγορά ενέργειας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Κοντοτόλιου, Σωτηρία

Η εργασία επιχειρεί να αναλύσει την αγορά ενέργειας στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση των βασικών στοιχείων της ενέργειας σε αυτή την περιοχή. Τα βασικά στοιχεία που διερευνώνται σε εμπειρικό επίπεδο είναι η παραγωγή, η κατανάλωση και οι εισαγωγές ενέργειας. Αντίστοιχα σε θεωρητικό επίπεδο προσδιορίζονται στοιχεία από την στρατηγική ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σημαίνουσα παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή. Ο βαθμός εξάρτησης των οικονομιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης από τις ρωσικές εξαγωγές προϊόντων ενέργειας είναι σημαντικός. Η ενέργεια συνιστά ένα βασικό προϊόν για κάθε οικονομία είτε όταν λειτουργεί ως παραγωγικός συντελεστής, είτε όταν λειτουργεί ως καταναλωτικό αγαθό.

Thesis
NonPeerReviewed

Ενέργεια
Ενεργειακή ανάπτυξη - Ακτή της Μαύρης Θάλασσας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.