Η επίδραση της τηλεόρασης στις ανθρώπινες σχέσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η επίδραση της τηλεόρασης στις ανθρώπινες σχέσεις

Ζυγομάνης, Δημήτριος

Η τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και όλοι μας επηρεαζόμαστε από την παρουσία της. Έχει τη δύναμη να μας κρατάει καθηλωμένους στον καναπέ και να ρυθμίζει τις συνήθειές μας ανάλογα με το τηλεοπτικό της πρόγραμμα, να επιδρά στα συναισθήματά μας και στην διάθεσή μας ανάλογα με την ένταση αυτών που προβάλλει ,να καθορίζει ή και να δημιουργεί τις καταναλωτικές μας ανάγκες, να επηρεάζει τις συναναστροφές μας και τις σχέσεις μας. Ευτυχώς η τηλεόραση δεν μας χειραγωγεί μόνο. Με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέσο πληροφόρησης , ενημέρωσης , εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Είναι προσωπική επιλογή του κάθε τηλεθεατή να παραμείνει παθητικά μπροστά στην οθόνη της ή να γυρίσει την πλάτη σε αυτό που προβάλλεται γιατί το έχει απορρίψει σκεπτόμενος λογικά και κριτικά. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με κυρίαρχο εκπρόσωπό τους την τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια και το διαδίκτυο , αναδεικνύονται σε εργαλεία διαμόρφωσης και ελέγχου της κοινωνικής μας συμπεριφοράς. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης στην επέλαση των ΜΜΕ είναι η ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και η διατήρηση της ανεξάρτητης σκέψης κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με τη δύναμη της πραγματικής και ουσιαστικής παιδείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Τηλεόραση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.