Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Ηλιακός κλιματισμός

Λεοντσίνης, Νικόλαός

Η έρευνα για τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ψύξη έχει λάβει στην Ευρώπη ιδιαίτερες διαστάσεις και υπάρχει ήδη αξιόλογο επιστημονικό έργο με πρωτοπόρο τη Γερμανία. Το γεγονός ότι η ηλιακή ακτινοβολία με τη μορφή υπέρυθρων ακτινών είναι η αιτία που δημιουργεί θερμότητα στους χώρους και το παράλληλο γεγονός ότι αυτή η ίδια ακτινοβολία μπορεί να δώσει την ενέργεια με την οποία θα ψύξουμε αυτούς τους χώρους, δημιουργεί ένα σύστημα όπου «προσφορά» και «ζήτηση» συμπίπτουν, δηλ. όταν η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι μέγιστη, είναι μέγιστη και η ανάγκη για ψύξη. Αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα καθιστά τον ηλιακό κλιματισμό πολύ ενδιαφέροντα για μεσογειακές χώρες, όπου η μεγάλη ηλιοφάνεια δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την αξιοποίηση της και στον κλιματισμό.

Thesis
NonPeerReviewed

Κλιματισμός - Βιομηχανία και εμπόριο
Ηλιακή ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.