Κοινωνικά προβλήματα λόγω έξαρσης σύγχρονων εθνικιστικών και θρησκευτικών φαινομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Κοινωνικά προβλήματα λόγω έξαρσης σύγχρονων εθνικιστικών και θρησκευτικών φαινομένων

Κιρτικτσή, Στέλλα

Η καθημερινή και κοινωνική ειδησιογραφία πολύ συχνά περιλαμβάνει ως είδηση πολλές κοινωνικές συνέπειες λόγω έξαρσης σύγχρονων εθνικιστικών και θρησκευτικών φαινομένων. Δυστυχώς ακόμη και στην Ελλάδα πολύ συχνά διαδραματίζονται ανάλογα γεγονότα. Διεξάγοντας έρευνα πάνω σε ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό θέμα με τη βοήθεια ερωτηματολογίων, τα οποία απευθύνονταν σε ανθρώπους και των δύο φίλων, με ηλικιακό εύρος 15 έως άνω των 65 ετών, καθώς και σε άτομα που έχουν αποφοιτήσει από στρατιωτική σχολή, λόγω του ότι έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της προστασίας της πατρίδας και υπηρετούν το τρίπτυχο πατρίδα-οικογένεια-θρησκεία, παρουσιάστηκε μια εικόνα για τις αντιλήψεις των ανθρώπων απέναντι σε αυτό το κοινωνικό ζήτημα. Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η καταγραφή των φαινομένων του εθνικιστικού και θρησκευτικού φανατισμού και τα στάδια εξέλιξής τους. Επίσης σημαντικό κομμάτι της εργασίας αφορούν οι συνέπειες τις έξαρσης των εθνικιστικών ή των θρησκευτικών φαινομένων. Εν κατακλείδι κυριότερο μέρος της εργασίας αποτελεί η καταγραφή των αιτιών παραδείγματα τέτοιον φαινομένων. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές κοινωνικές οργανώσεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και να εξαλείψουν φαινόμενα εθνικιστικά ή θρησκευτικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Εθνικισμός
Θρησκεία και κοινωνιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.