Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Αναλυτής ημιαγωγών 2005

Γκάτσης, Κωνσταντίνος

Στην καθημερινή επαγγελματική ζωή κάθε ηλεκτρονικού ή ερασιτέχνη έρχεται η στιγμή που καλείται να προσδιορίσει την σειρά των ακροδεκτών κάποιου διπολικού τρανζίστορ, ή Fet ή διόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί από αυτά τα εξαρτήματα θα έχουν σβηστεί ή δεν θα είναι ορατά τα γράμματα που φανερώνουν τον τύπο του εξαρτήματος. Οι περισσότεροι από τους ηλεκτρονικούς , για να διευκολυνθούν , έχουν στην κατοχή τους έναν αριθμό από εξαρτήματα , που έχουν αφαιρέσει από κάποιες παλιές πλακέτες , ώστε να συγκρίνουν και να αναγνωρίσουν με το μάτι τον τύπο του εξαρτήματος. Η διαδικασία αυτή , εύρεσης της ταυτότητας του εξαρτήματος , είναι τόσο χρονοβόρα που επιβραδύνουν την πορεία της εργασίας του ηλεκτρονικού. Λύση στο πρόβλημα αυτό θα φέρει μία συσκευή που θα ελέγχει το τύπο του ημιαγωγού , και ονομάζεται : Αναλυτής Ημιαγωγών 2005. Ο πρώτος που σκέφτηκε να δημιουργήσει και στην συνεχεία υλοποίησε μία τέτοια συσκευή , είναι ο Γάλλος Michel Waleczek. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η ζωή του εφευρέτη αλλά μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι βοήθησε πάρα πολύ τους ηλεκτρονικούς ή ερασιτέχνες. Με το πέρασμα των χρόνων η συσκευή αυτή άλλαξε. Τα υλικά του οργάνου αντικαταστήθηκαν με καλύτερα και το μέγεθος της συσκευής μίκραινε αισθητά.

Thesis
NonPeerReviewed

Κυκλώματα
Ηλεκτρολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.