Το χαμόγελο του παιδιού: οργάνωση, διοίκηση, τρόπος λειτουργίας, έργο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Το χαμόγελο του παιδιού: οργάνωση, διοίκηση, τρόπος λειτουργίας, έργο

Τσιλιγκίρη, Μαρία

Ο σύλλογος “Το χαμόγελο του παιδιού” αποτελεί επί σειρά ετών βασικό στήριγμα για τα παιδιά τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση πνευματική, σωματική ή ψυχική και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του κόσμου, το έργο του συλλόγου γίνεται όλο και πιο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα αρκετά σπουδαίο. Εξετάζοντας την πορεία του συλλόγου, παρατηρούμε πως κυριαρχεί στον τομέα του αφού έχει βραβευτεί για την προσφορά του, καθώς δείχνει, όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί, απεριόριστη ευαισθησία για τα κακοποιημένα παιδιά, γεγονός το οποίο εξηγείται από την αφορμή που οδήγησε στην ίδρυση του συλλόγου. Βασικός παράγοντας ήταν η αποδοχή της κοινωνίας αλλά και του κράτους που βοήθησαν αισθητά με το δικό τους τρόπο στο έργο του συλλόγου. Το γεγονός όμως, ότι δεν έλαβε ποτέ οικονομική ενίσχυση από το κράτος και λειτουργεί μόνο με τη βοήθεια του κόσμου είναι άξιο αναφοράς, καθώς φαίνεται πως το μοναδικό κέρδος που είχε ήταν η εμπιστοσύνη της κοινωνίας ως άμεση ανταπόκριση του ανιδιοτελούς έργου του συλλόγου. Στις μέρες μας, ο σύλλογος “Το χαμόγελο του παιδιού” απειλείται από την οικονομική κρίση, η οποία πλήττει τη χώρα τον τελευταίο καιρό. Ο πρόεδρος του συλλόγου, με δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., εφιστά την προσοχή όλων μας γνωστοποιώντας την τρέχουσα κατάσταση και κάνει έκκληση για βοήθεια προς πάσα κατεύθυνση με σκοπό τη διατήρηση του συλλόγου ως έχει, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ,τα αποθέματα του αρκούν για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και εξαρτάται από τη βοήθεια κυρίως των απλών πολιτών, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί σε όλη την πορεία του συλλόγου.

Thesis
NonPeerReviewed

Μη κυβερνητικές οργανώσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.