Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Συγκοινωνιακό management

Παππά, Χρυσούλα

Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη και η ανάλυση των αστικών συγκοινωνιακών δραστηριοτήτων, η υπευθυνότητα της διοίκησης και η κινητοποίηση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Η εργασία αποτελείται από τρία μέρη, την ανασκόπηση της αστικής συγκοινωνίας, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εμπειρική προσέγγιση των οδηγών. Η μεθοδολογία στην οποία βασίστηκε η πτυχιακή μελέτη είναι η ανάλυση των αστικών συγκοινωνιών, τα βασικά γνωρίσματα και η εμπειρική προσέγγιση με δειγματοληπτική έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 177 οδηγών αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας, ταξί, λεωφορείου και φορτηγού ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, με την χρήση ερωτηματολογίου. Οι αστικές συγκοινωνίες ή αλλιώς μέσα μαζικής μεταφοράς είναι υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες των επιβατών για μεταφορά από το ένα μέρος στο άλλο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιούνται συχνά ή καθημερινά από τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν για να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα ΜΜΜ αποτελούνται από το αυτοκίνητο, την μοτοσικλέτα, το ταξί, το λεωφορείο, το φορτηγό, τα αεροπλάνα, τα πλοία, το τρένο, το τραμ κ. π. λ. Ο κλάδος των μεταφορών αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών. Τα πλοία, τα τρένα, τα φορτηγά οχήματα, τα αεροπλάνα, αλλά και ο συνδυασμός αυτών έχουν συμβάλει δυναμικά στην εύκολη διακίνηση των αγαθών από το ένα άκρο της γης στο άλλο, επιτυγχάνοντας έτσι μία σταθερή και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Thesis
NonPeerReviewed

Μάνατζμεντ
Μεταφορικά μέσα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.