Διεθνές εμπόριο στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Διεθνές εμπόριο στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία

Στυλιανού, Μάριος
Αλεξόπουλος, Ιωάννης

Σκοπός της εργασίας μας είναι να εντοπίσει και να αναλύσει τις εξελίξεις και προοπτικές που χαρακτηρίζουν σήμερα το διεθνές εμπόριο. Αντικειμενικός στόχος, είναι να εξετάσει κατά πόσο οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν αντιληφθεί αυτές τις προκλήσεις, σε τι επίπεδο ανταποκρίνονται και ποια είναι τα περιθώρια ανάπτυξής τους. Η εργασία αναφέρεται στις ρίζες και την οικονομική σημασία του διεθνούς εμπορίου, αναφέρεται στις διεθνείς νομισματικές σχέσεις, στην τιμή του συναλλάγματος, στην προστασία, τα προβλήματα και τις πολιτικές του εμπορίου. Βλέπουμε το ισοζύγιο πληρωμών, το εμπορικό ισοζύγιο και τους περιορισμούς του διεθνούς εμπορίου. Τέλος αναφέρεται στους περιφερειακούς οργανισμούς του εμπορίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνές εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.