Η κατανάλωση τροφής στα παχυνόμενα Α.Ζ. μέχρι τη σφαγή τους στα βοοειδή και στο χοίρο.

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2004 (EN)
Η κατανάλωση τροφής στα παχυνόμενα Α.Ζ. μέχρι τη σφαγή τους στα βοοειδή και στο χοίρο.

Χατζής, Νικόλαος

Η κατανάλωση τροφής στα παχυνόμενα αγροτικά ζώα (ταυρίδια πάχυνσης, παχυνόμενα χοιρίδια) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην διατροφή των ζώων. Η κατανάλωση της τροφής διεξάγεται με χονδροειδείς ζωοτροφές και συμπυκνωμένες ζωοτροφές (κυρίως δημητριακούς καρπούς). Οι δημητριακοί καρποί αποτελούν την βάση για την πάχυνση των αγροτικών ζώων, αλλά μόνο αυτοί δεν αποτελούν ένα ισόρροπο σιτηρέσιο, χρειάζεται η προσθήκη ανόργανων ουσιών και ζωοτροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ολικές πρωτεΐνες. Η κατανάλωση τροφής και κατ’ επέκταση η διατροφή των ταυριδίων πάχυνσης μπορεί να γίνει με τη χρησιμοποίηση χονδροειδών και συμπυκνωμένων ζωοτροφών. Η κατανάλωση μιγμάτων στους παχυνόμενους χοίρους μπορεί να γίνει με κατά βούληση διατροφή μέχρι ενός ορισμένου ζωντανού βάρους και στη συνέχεια με περιορισμένη διατροφή. Κατά κανόνα χρησιμοποιούνται συμπυκνωμένες ζωοτροφές (κυρίως καλαμπόκι) αλλά όχι μόνο, απαιτητέ η χρησιμοποίηση ζωοτροφών πλούσιες σε ολικές πρωτεΐνες (κυρίως ιχθυάλευρο) και ανόργανων ουσιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)