Η κατανάλωση τροφής στα παχυνόμενα Α.Ζ. μέχρι τη σφαγή τους στα βοοειδή και στο χοίρο.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η κατανάλωση τροφής στα παχυνόμενα Α.Ζ. μέχρι τη σφαγή τους στα βοοειδή και στο χοίρο.

Χατζής, Νικόλαος

Η κατανάλωση τροφής στα παχυνόμενα αγροτικά ζώα (ταυρίδια πάχυνσης, παχυνόμενα χοιρίδια) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην διατροφή των ζώων. Η κατανάλωση της τροφής διεξάγεται με χονδροειδείς ζωοτροφές και συμπυκνωμένες ζωοτροφές (κυρίως δημητριακούς καρπούς). Οι δημητριακοί καρποί αποτελούν την βάση για την πάχυνση των αγροτικών ζώων, αλλά μόνο αυτοί δεν αποτελούν ένα ισόρροπο σιτηρέσιο, χρειάζεται η προσθήκη ανόργανων ουσιών και ζωοτροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ολικές πρωτεΐνες. Η κατανάλωση τροφής και κατ’ επέκταση η διατροφή των ταυριδίων πάχυνσης μπορεί να γίνει με τη χρησιμοποίηση χονδροειδών και συμπυκνωμένων ζωοτροφών. Η κατανάλωση μιγμάτων στους παχυνόμενους χοίρους μπορεί να γίνει με κατά βούληση διατροφή μέχρι ενός ορισμένου ζωντανού βάρους και στη συνέχεια με περιορισμένη διατροφή. Κατά κανόνα χρησιμοποιούνται συμπυκνωμένες ζωοτροφές (κυρίως καλαμπόκι) αλλά όχι μόνο, απαιτητέ η χρησιμοποίηση ζωοτροφών πλούσιες σε ολικές πρωτεΐνες (κυρίως ιχθυάλευρο) και ανόργανων ουσιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.