Επεξεργαστής εικόνας σε εικόνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Επεξεργαστής εικόνας σε εικόνα

Καπασακάλης, Χρήστος

Η πρώτη προσπάθεια να μεταδοθεί εικόνα σε κάποια απόσταση έγινε το 1884 από τον Paki NIPKOW. Φυσικά η «τηλεόραση» του NIPKOW δεν είχε καμιά σχέση με τη σημερινή τηλεόραση, γιατί δεν χρησιμοποιούσε καθόλου ηλεκτρονικά μέσα, αλλά μόνο μηχανοηλεκτρικά. Την πρώτη σημαντική προσπάθεια για την εφαρμογή της τηλεόρασης, όπως τη χρησιμοποιούμε σήμερα, την έκανε ο μηχανικός της RCA Vladimir Zworykin στις ΗΠΑ. Η πρώτη παγκόσμια εκπομπή υψηλής σαφήνειας έγινα από το BBC το φθινόπωρο του 1936. Η εικόνα αναλύονταν σε 405 γραμμές και εκπέμπονταν 25 εικόνες το δευτερόλεπτο. Στις ΗΠΑ η πρώτη εμπορική, εκπομπή ασπρόμαυρης εικόνας έγινε το 1941 και έγχρωμής εικόνας το 1952. Το 1964 το BBC χρησιμοποίησε και δεύτερο τηλεοπτικό πρόγραμμα με 625 γραμμές, δηλαδή παράλληλα με το σύστημα των 405 γραμμών υιοθετήθηκε και το σύστημα των 625 γραμμών με εκπομπή 25 εικόνων στο δευτερόλεπτο. Το σύστημα αυτό δίνει πιο σαφή εικόνα από το σύστημα των 405 γραμμών.

Thesis
NonPeerReviewed

Επεξεργασία εικόνας - Ψηφιακές τεχνικές
Ψηφιακή τηλεόραση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.