Υδραυλικός ανελκυστήρας = Hydraulic elevator

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Υδραυλικός ανελκυστήρας = Hydraulic elevator

Δημητριάδης, Δημήτριος

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να σας γνωστοποιήσουμε τα υποσυστήματα και τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται ένας υδραυλικός ανελκυστήρας και τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και την ανάλυση του πίνακα Η-32. Η εργασία χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται μία ιστορική αναδρομή ξεκινώντας από τους πρώτους τύπους ανελκυστήρων και το πώς εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα. Ακολουθεί η διάκριση των ανελκυστήρων παραθέτοντας κάποια πλεονεκτήματα αλλά και κάποια μειονεκτήματα συγκριτικά με τους ηλεκτροκίνητους ανελκυστήρες. Στο δεύτερο μέρος γίνεται η περιγραφή του υδραυλικού ανελκυστήρα αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας του και των οικοδομικών στοιχείων που περιβάλλουν τον ανελκυστήρα. Επίσης αναλύονται όλα τα βασικά εξατήματα που πλαισιόνουν την όλη εγκατάσταση καθώς και τα παρελκόμενα και συστήματα ασφαλείας. Αναλύονται τα υποσυστήματα και τα επιμέρους εξαρτήματα του ανελκυστήρα. Ξεκινάμε από το υδραυλικό σετ που περιλαμβάνει το συγκρότημα εμβόλου - κυλίνδρου, τη μονάδα ισχύος και το πλαίσιο ανάρτησης και καταλήγουμε στα επιμέρους εξαρτήματα όπως οι ελαστικοί σωλήνες, τα συρματόσχοινα, τις θύρες, το θάλαμο, καθώς και τα παρελκυόμενα και τα συστήματα ασφαλείας του ανελκυστήρα (συσκευή αρπάγης, προσκρουστήρες και άλλα).

Thesis
NonPeerReviewed

Ανελκυστήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.