Κριτήρια ποιοτικού ελέγχου της επιτραπέζιας ελιάς και η παραγωγική διαδικασία

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Κριτήρια ποιοτικού ελέγχου της επιτραπέζιας ελιάς και η παραγωγική διαδικασία

Κορδέλα, Αλεξάνδρα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2008

2008


Η καλλιέργεια της ελιάς έχει μεγάλη οικονομική σημασία για την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας και αξιοποιούν ακόμα, εδάφη ακατάλληλα για άλλες καλλιέργειες. Στην παρούσα εργασία, αρχικά καταγράφονται οι ποικιλίες της επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζονται οι εμπορικοί τύποι επιτραπέζιων ελιών στην Ελλάδα. Παρακάτω καταγράφονται οι ασθένεις του δέντρου και οι αλλοιώσεις που μπορεί να υποστεί. Στη συνέχεια εξηγείται πως γίνεται ο μακροσκοπικός και εργαστηριακός έλεγχος των προτϊόντων επεξεργασίας ελαιοκάρπου. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Ε > Ελιά
Α > Αγροτικά προϊόντα

Ελιά
Αγροτικά προϊόντα

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)