Προστασία στροβιλογεννήτριας ατμοηλεκτρικού σταθμού 300 ΜW

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Προστασία στροβιλογεννήτριας ατμοηλεκτρικού σταθμού 300 ΜW

Γάτσος, Σταύρος

Ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Αμυνταίου-Φιλώτα είναι ένας από τους πιο πρόσφατους σταθμούς της ΔΕΗ που βασίζονται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη χαμηλής θερμογόνου δύναμης. Είναι εγκατεστημένος στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας στο 12ο χλμ. της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας-Φλώρινας και σε υψόμετρο 660 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. O σταθμός έχει δύο μονάδες συνολικής ισχύος 600 MW (2x300 MW). Η πρώτη μονάδα τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1987, ενώ η δεύτερη μονάδα τον Αύγουστο του 1987. Η ετήσια παραγόμενη ενέργεια είναι 3.600 GWh και η ετήσια κατανάλωση λιγνίτη του σταθμού είναι 7.500.000 τόνοι περίπου. Η εγκατάσταση του σταθμού στην περιοχή αυτή οφείλεται στην ανακάλυψη αποθεμάτων λιγνίτη στην περιοχή αυτή , ο οποίος είναι και το καύσιμο του σταθμού. Για τη λειτουργία του σταθμού, εκτός του λιγνίτη χρειάζεται και ψυκτικό νερό το οποίο αντλείται από τη λίμνη Βεγορίτιδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοηλεκτρικοί σταθμοί
Λιγνίτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.