Μελέτη τριφασικών μετασχηματιστών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Μελέτη τριφασικών μετασχηματιστών

Χαρπουζάνης, Γεώργιος

Ο τριφασικός μετασχηματιστής έχει πρωτεύον και δευτερεύον τύλιγμα αποτελούμενα από τρία ξεχωριστά τυλίγματα, τα οποία είναι ένα για κάθε φάση. Τα τυλίγματα τοποθετούνται στους κορμούς του μετασχηματιστή. Σε κάθε κορμό έχουμε ένα τύλιγμα της χαμηλής τάσης και τρεις φάσεις της υψηλής τάσης. Έτσι έχουμε έξι άκρα από τα τυλίγματα της χαμηλής τάσης και έξι άκρα από τα τυλίγματα υψηλής τάσης. Τα άκρα των τυλιγμάτων δηλώνονται με γράμματα τα οποία είναι χαρακτηριστικά για την αρχή και το πέρας αυτών. Η ζωή των μετασχηματιστών εξαρτάται περισσότερο από τις μονώσεις τους. Ως μονωτικά χρησιμοποιούνται συνήθως εμποτισμένο χαρτί μη υγροσκοπικό, πρεσπάν, βαμβάκι, μικα, και ειδικό λαδί. Οι μικροί μετασχηματιστές της τάξεως KVA και κάτω είναι αερόψυκτοι. Γενικά το πρόβλημα της ψύξης είναι από τα ποιο σπουδαία. Οι συνθήκες ψύξης είναι ακριβώς εκείνες που καθορίζουν κυρίως την μέγιστη ισχύ λειτουργίας του μετασχηματιστή. Η κατασκευή των μετασχηματιστών είναι μια εργασία όχι πολύ δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση παρουσιάζεται στον τεχνικό ένα σπουδαίο πρόβλημα , το πρόβλημα της κατασκευής των τυλιγμάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρικοί συσσωρευτές
Κυκλώματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.