Νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε περιόδους κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε περιόδους κρίσης

Λιδωρίκης, Λάμπρος

Αντικείμενο της εργασίας είναι η παρουσίαση μιας όσο το δυνατόν ολοκληρωμένης εικόνας γύρω από το ζήτημα της νεανικής επιχειρηματικότητας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Αναλύονται οι έννοιες της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας καθώς και προσεγγίζεται το θέμα της ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Παράλληλα παρουσιάζονται προγράμματα που προσφέρει το κράτος και άλλοι φορείς για την προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων. Πιο αναλυτικά: Παρουσιάζονται διάφοροι ορισμοί που έχουν δοθεί στην έννοια της επιχειρηματικότητας. Προσεγγίζεται ο ορισμός της έννοιας της επιχειρηματικότητας καθώς και αναλύονται οι τομείς και οι παράγοντες της ανταγωνιστικότητας. Ορίζεται όσο το δυνατόν η έννοια της καινοτομίας καθώς και παρουσιάζονται τα είδη και η σημασία της. Πραγματεύεται το ζήτημα της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε περίοδο κρίσης. Ειδικότερα, αναφέρεται στην εξέλιξη δεικτών επιχειρηματικότητας την Ελλάδα όπως επίσης και στους βασικούς δείκτες, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας και στις επενδύσεις σε περίοδο κρίσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικότητα
Καινοτομία (επιχείρηση)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.