Υδρογεωλογική μελέτη της νήσου Κεφαλλονιάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Υδρογεωλογική μελέτη της νήσου Κεφαλλονιάς

Τραυλός, Σπυρίδων
Πανταζόπουλος, Διονύσιος

Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας μελετώνται οι υδρογεωλογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Κεφαλονιάς. Η περιοχή ανήκει στην Ιόνια Γ εωτεκτονική ζώνη και αποτελείται κυρίως από Ασβεστόλιθους. Η οροσειρά του Αίνου αποτελεί, τον κύριο όγκο της Κεφαλονιάς, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Το φαινόμενο Αργοστολίου-Καραβόμυλου από έρευνες του 1960 έδειξαν ότι το σύστημα καταβόθρων βόρεια της χερσονήσου Αργοστολίου επικοινωνεί μέσω καρστικών αγωγών με τις πηγές Σάμης - Αγίας Ευφημίας. Οι μετρήσεις ελήφθησαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και αφορούν τα έτη 2011-2012-2013,είναι μηνιαίες τιμές βροχοπτώσεων από τον υδρομετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή του Αργοστολίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση
Υδρογεωλογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.