Υδρογεωλογική μελέτη της νήσου Κεφαλλονιάς

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2015 (EL)
Υδρογεωλογική μελέτη της νήσου Κεφαλλονιάς

Τραυλός, Σπυρίδων
Πανταζόπουλος, Διονύσιος

Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας μελετώνται οι υδρογεωλογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Κεφαλονιάς. Η περιοχή ανήκει στην Ιόνια Γ εωτεκτονική ζώνη και αποτελείται κυρίως από Ασβεστόλιθους. Η οροσειρά του Αίνου αποτελεί, τον κύριο όγκο της Κεφαλονιάς, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Το φαινόμενο Αργοστολίου-Καραβόμυλου από έρευνες του 1960 έδειξαν ότι το σύστημα καταβόθρων βόρεια της χερσονήσου Αργοστολίου επικοινωνεί μέσω καρστικών αγωγών με τις πηγές Σάμης - Αγίας Ευφημίας. Οι μετρήσεις ελήφθησαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και αφορούν τα έτη 2011-2012-2013,είναι μηνιαίες τιμές βροχοπτώσεων από τον υδρομετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή του Αργοστολίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση
Υδρογεωλογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.