Παραγωγή, ποιότητα μαργαρινών

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή, ποιότητα μαργαρινών

Αραγιάννη, Παναγιώτα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η μαργαρίνη ως ένα προϊόν που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό γιατί έλυνε πολλά από τα διατροφικά προβλήματα της εποχής. Η μαργαρίνη αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό το βούτυρο. Λόγω της σύστασής του ήταν ιδανική πηγή βιταμινών A & D, ενώ η τιμή του ήταν προσιτή στην Ελληνίδα νοικοκυρά. Έτσι ξεκίνησε η μακρόχρονη πορεία της μαργαρίνης. Φυσική πηγή ω3-ω6 λιπαρών και πλούσιο σε βιταμίνες A, D, Ε και ακόρεστα λιπαρά, η μαργαρίνη συνεχίζει να εφοδιάζει τον οργανισμό σας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη και ισορροπημένη διατροφή. Έτσι, αποτελεί ένα πλήρες πρωινό ή ένα θρεπτικό σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, για όλη την οικογένεια. Ακόμη χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική και την μαγειρική. Στην εργασία παρουσιάζονται στοιχεία για την εποδεκτικότητα των μαργαρινών από τον Έλληνα καταναλωτή. Τα στοιχεία αυτά είναι δημοσιευμένα από την εταιρία I.R.I.

Ε > Ελιά
Ε > Έλαια και λίπη, Εδώδιμα

Έλαια και λίπη, Εδώδιμα
Ελιά

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)