Κρυσταλλικοί ταλαντωτές με τη χρήση ηλεκτρικών μετρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Κρυσταλλικοί ταλαντωτές με τη χρήση ηλεκτρικών μετρήσεων

Ακριτόπουλος, Ελευθέριος

Στην παρούσα εργασία θα παρατεθούν πληροφορίες για τον κρυσταλλικό ταλαντωτή χαλαζία με τη χρησιμοποίηση κάποιων ηλεκτρικών μετρήσεων που θα πάρουμε. Θα αναλυθεί γιατί ο κρυσταλλικός ταλαντωτής σε συντονισμό συμπεριφέρεται σαν ένα ταλαντωτή RLC άλλα και η ισοδυναμία ηλεκτρικού με μηχανικού ταλαντωτή. Επιπλέον, θα αναφερθούμε στους κρυσταλλικούς ταλαντωτές και στον κρυσταλλικό ταλαντωτή χαλαζία quartz όπου θα παρουσιάσουμε της χρήσης , τις εφαρμογές και για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται ευρέως στην ηλεκτρονική, επίσης εξηγούμε το πόσο σημαντικό είναι το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο , το οποίο συνδέει της ηλεκτρικές μετρήσεις με τις μηχανικές παραμέτρους. Έπειτα ακολουθεί η πειραματική φάση όπου θα κατασκευάσουμε ένα κύκλωμα κρυσταλλικού ταλαντωτή συχνότητας 10 MHz και επιπλέον ένα κύκλωμα θερμικής σταθεροποίησης ‘’φουρνάκι’’ στα οποία θα πάρουμε μετρήσεις για φασικό θόρυβο και σταθερότητα με και χωρίς το κύκλωμα θερμικής σταθεροποίησης.

Thesis
NonPeerReviewed

Κυκλώματα
Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.