Ανάπτυξη διεθνούς επιχειρηματικότητας και στρατηγική ανταπόκριση των ελληνικών επιχειρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ανάπτυξη διεθνούς επιχειρηματικότητας και στρατηγική ανταπόκριση των ελληνικών επιχειρήσεων

Παυλοπούλου, Αγγελική

Η εργασία διερευνά τη διαδικασία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στη διεθνή ανταγωνιστικότητα μέσω των εξαγωγών. Η μελέτη περίπτωσης της εργασίας εδράζεται στην οικονομική δραστηριότητα της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης. Η διεθνής επιχειρηματικότητα βασίζεται στην καινοτομία και στην τεχνογνωσία καθιστώντας τις επιχειρήσεις σημαντικούς παίκτες του διεθνούς περιβάλλοντος. Παράλληλα η προώθηση των εξαγωγών συνδράμει στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, μέσω της αύξησης των εσόδων και των νέων επενδύσεων. Η Κοζάνη είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία τη καθιστούν από τις σημαντικότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Η προώθηση των εξαγωγών της περιοχής μπορεί να λάβει χώρα στη Γαλλία με έμφαση στα προϊόντα ενέργειας και στη Γερμανία με έμφαση στα αγροτικά προϊόντα. Οι όροι προώθησης των προϊόντων της Κοζάνης σε αυτές τις χώρες μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα για την περεταίρω στρατηγική ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων στη διεθνή δραστηριοποίηση.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικότητα
Διεθνείς εμπορικές επιχειρήσεις
Ελληνικές επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.