Λιανική αγορά τροφίμων και η δυναμική των μικρομεσαίων καταστημάτων των εναλλακτικών τροφίμων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Λιανική αγορά τροφίμων και η δυναμική των μικρομεσαίων καταστημάτων των εναλλακτικών τροφίμων

Ασλανίδου, Αναστασία

Το θέμα της παρούσας μελέτης είναι πως οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής εμπορίας τροφίμων θα συνεχίσουν να είναι πόλος έλξης του καταναλωτή. Οι αυξανόμενες τιμές των σούπερ μάρκετ, στην αγορά τροφίμων, ωθούν τον καταναλωτή να επιλέγει τα καταστήματα εναλλακτικών τροφίμων, δηλαδή αυτά με τις χαμηλότερες τιμές, βιολογικά, υγιεινά τρόφιμα ή προϊόντα παραδοσιακά παρασκευασμένα από συνεταιρισμούς γυναικών, εναλλακτικές πωλήσεις. Αυτός όμως ο ανταγωνισμός έχει ωθήσει τους εμπόρους των καταστημάτων αυτών να ρίχνουν τις τιμές, έτσι ώστε επιστρέφοντας ο καταναλωτής σε αυτά, να ανεβάσουν τα κέρδη τους. Όμως αυτό οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα που είναι η αύξηση του τζίρου των μικρομεσαίων καταστημάτων, όπως είναι τα μπακάλικα της γειτονιάς. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να υιοθετηθούν τρόποι που θα προσελκύσουν τον καταναλωτή στην αγορά προϊόντων από τα μικρομεσαία καταστήματα έτσι ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Λιανικό εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.