Μελέτη και υλοποίηση νέων εφαρμογών στο εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Μελέτη και υλοποίηση νέων εφαρμογών στο εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.)

Χατζηδάκης, Νικόλαος

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται ασκήσεις με τις οποίες οι σπουδαστές έρχονται σε πρώτη επαφή με ένα πραγματικό φωτοβολταϊκο σύστημα στην πιο απλή μορφή του. Με την βοήθεια τους εξοικειώνονται με όλα τα στοιχειά από τα οποία αποτελείται και μαθαίνουν την φυσική τους έννοια. Μέσα από τα κυκλώματα των ασκήσεων και την αντίστοιχη θεωρία τους, καθορίζονται τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά ενός πάνελ και όλου το συστήματος. Επιπλέον μελετώνται τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια του και δημιουργείται ένα κύκλωμα το οποίο προσομοιώνει ένα σύστημα φωτισμού έκτακτης ανάγκης το οποίο τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκα. Τέλος καλύπτονται όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την παρούσα κατάσταση των φωτοβολταϊκων στην Ελλάδα αλλά και στη Ευρώπη.

Thesis
NonPeerReviewed

Φωτοβολταϊκή ενέργεια
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.