Μελέτη υβριδικής εγκατάστασης με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτρια για οικιακή χρήση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Μελέτη υβριδικής εγκατάστασης με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτρια για οικιακή χρήση

Δαλαμήτρος, Βασίλειος

Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη μιας αυτόνομης οικίας στην Κοζάνη με τη χρήση νέων τεχνολογιών για την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτές οι τεχνολογίες είναι τα φωτοβολταϊκά πάνελ και οι ανεμογεννήτριες οι οποίες εκμεταλλεύονται ηλιακό και αιολικό δυναμικό αντίστοιχα. Η παρούσα πτυχιακή χωρίζεται σε δυο μέρη , το θεωρητικό και το πρακτικό που είναι η μελέτη συγκεκριμένης οικίας . Στο θεωρητικό υπάρχει εκτενής αναφορά για τα υβριδικά συστήματα (σε αυτόνομες–ανεξάρτητες κατοικίες), τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , τις τεχνολογίες παραγωγής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν στην εργασία δηλαδή Φωτοβολταϊκά και Ανεμογεννήτριες καθώς και για τους συσσωρευτές (μπαταρίες) που χρειάζονται για την αποθήκευση της ενέργειας σε περίπτωση έλλειψης διαθεσιμότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε εικοσιτετράωρη βάση . Στο πρακτικό μέρος της εργασίας γίνεται η μελέτη μιας οικίας στην περιοχή της Κοζάνης όπου παρουσιάζονται οι κατόψεις της οικίας, γίνεται η ηλιακή μελέτη της περιοχής, εξετάζεται η ζήτηση της ενέργειας που χρειάζεται μια οικία τετραμελούς οικογένειας και επιλέγεται ο τύπος και ο αριθμός των φωτοβολταϊκών πάνελ . Αντίστοιχα γίνεται αιολική μελέτη της περιοχής της Κοζάνης με πίνακες που αναφέρονται στις ανεμολογικές συνθήκες της περιοχής και επιλέγεται η κατάλληλη ανεμογεννήτρια 3 kW, η οποία θα καλύπτει το έλλειμμα ενέργειας των φ/β πλαισίων.

Thesis
NonPeerReviewed

Φωτοβολταϊκή ενέργεια
Κατοικίες
Οικιακός εξοπλισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.