Η διαδοχή στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η διαδοχή στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κόγιας, Σάββας

Το θέμα της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι η διαδοχή στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αρχικά, συλλέξαμε τις πιο σημαντικές έρευνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, διεξήχθη η δική μας έρευνα στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Βέροια, σε επιχειρήσεις που παράγουν και πωλούν έπιπλα. Πήραμε συνέντευξη (με ερωτηματολόγια) από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και στη συνέχεια βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Το κυρίως συμπέρασμα είναι ότι όλοι οι ιδιοκτήτες θεωρούν αυτονόητο πως τα παιδιά τους θα αναλάβουν τα ηνία της επιχείρησης. Επιπλέον, πιστεύουν ότι οι διάδοχοι δεν είναι απαραίτητο να σπουδάσουν προκειμένου να αναλάβουν την επιχείρηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα κίνητρα και η εμπειρία. Επιπροσθέτως, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θεωρούν πως δεν είναι απαραίτητο να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό, προκειμένου να τους βοηθήσει στην διαδοχή, ενώ λίγοι είναι αυτοί που έχουν εισάγει κανόνες σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια διένεξη. Τέλος, η πλειοψηφία είναι θετική στην εισαγωγή καινοτομιών και νέων τεχνολογιών και θεωρεί ότι οι κόρες μπορούν να έχουν μια ηγετική θέση στην επιχείρηση.

Thesis
NonPeerReviewed

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.