Κατασκευή ρυθμιστή εναλλασσόμενης τάσης για ομαλή εκκίνηση και έλεγχο επαγωγικών κινητήρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Κατασκευή ρυθμιστή εναλλασσόμενης τάσης για ομαλή εκκίνηση και έλεγχο επαγωγικών κινητήρων

Χατζόπουλος, Χαράλαμπος

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η κατασκευή και η παρουσίαση του τρόπου λειτουργιάς ενός soft starter μονοφασικού κινητήρα με δυνατότητα ρύθμισης και των στροφών. Αρχικά αναλύεται ο έλεγχος της ταχύτητας των μονοφασικών επαγωγικών κινητήρων με αλλαγή της τάσης τροφοδοσίας. Στην συνεχεία αναφέρεται ο σκοπός της λειτουργιάς της κατασκευής μας και γίνεται η ανάλυση του κυκλώματος ισχύος. Ακόμη παρουσιάζονται βήμα προς βήμα όλα τα σταδία της κατασκευής μας από το σχεδιασμό του κυκλώματος στην πλακέτα έως την ολοκλήρωση του. Τέλος, έπειτα από την λήψη μιας σειράς μετρήσεων με διάφορα φορτία στην έξοδο της κατασκευής μας προκύπτουν τα συμπεράσματα για τον σωστό τρόπο λειτουργιάς του soft starter που κατασκευάσαμε.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.