Ο ρόλος ζυμών και βακτηρίων στην ποιότητα και το άρωμα του κρασιού

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Ο ρόλος ζυμών και βακτηρίων στην ποιότητα και το άρωμα του κρασιού

Βήττα, Στυλιανή

Η παρούσα εργασία ασχολείται με το ρόλο των ζυμών και των βακτηρίων στην ποιότητα και το άρωμα του κρασιού. Στα κεφάλαια που ακολουθούν γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής των ζυμών και των παραγόντων που επηρεάζουν το άρωμα του κρασιού. Το κεφάλαιο 1 αποτελεί την εισαγωγή στο κρασί και στα συστατικά που αποτελείται, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους παράγοντες που επιδρούν στην ποιότητα του κρασιού και στην αλλοίωση του κόκκινου κρασιού από βακτήρια οξικού οξέος. Στο 2ο κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με τα αρώματα του κρασιού, την έννοια του αρώματος, τις κατηγορίες αρωμάτων και τα αρωματικά συστατικά με τους παράγοντες που τα δημιουργούν. Το 3ο κεφάλαιο περιγράφει την αλκοολική ζύμωση, την έννοια και τη φύση της αλκοολικής ζύμωσης καθώς και την επίδρασή της στο άρωμα του κρασιού. Στο 4ο κεφάλαιο γίνεται μια ταξινόμηση των ζυμών, δίνεται η έννοια, η προέλευση και ο ρόλος τους στην αλκοολική ζύμωση. Γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τη δημιουργία οινοπνευματωδών ποτών, περιγράφονται οι κυριότεροι ζυμομύκητες και το φαινόμενο killer. Τελειώνοντας με το 5ο κεφάλαιο, γίνεται εκτενής αναφορά στη μηλογαλακτική ζύμωση, τη σημασία της και το ρόλο των γαλακτικών βακτηρίων στην οινολογία. Γίνεται μια ταξινόμηση των γαλακτικών βακτηρίων, περιγράφονται η μορφολογία, η καλλιέργεια και η οικολογία του

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Σταφύλια
Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)