Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η ποιότητα και η εξέλιξή τους

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2009 (EN)
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η ποιότητα και η εξέλιξή τους

Βλαχοπούλου, Βασιλική

Ως Βιοτεχνολογία, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η επιστημονική διαδικασία και η σειρά τεχνικών όπου χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ή ουσίες που προέρχονται από αυτούς, με κύριο και απώτερο στόχο: την παραγωγή ή την τροποποίηση προϊόντων, την βελτίωση φυτών και ζώων, την ανάπτυξη μικροοργανισμών για εξειδικευμένες χρήσεις Πρόκειται, δηλαδή, για μια νέα επιστημονική εκδήλωση, με τις τεχνικές και τις μεθόδους της οποίας σε στενή συνεργασία με πολλές σύγχρονες τεχνικές, όπως η πληροφορική, η Βιολογία, η Μηχανική, τα Μαθηματικά και η Χημεία, μπορεί να προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον άνθρωπο. Η βιοτεχνολογία έχει τις ρίζες της στην αρχή του πολιτισμού μας, καθώς από τότε οι άνθρωποι, χωρίς να το γνωρίζουν, χρησιμοποιούσαν τους οργανισμούς για την παραγωγή τυριού, ποτών, ψωμιού κ.λ.π. Οι σύγχρονες κοινωνίες με αναπτυσσόμενες οικονομίες ευελπιστούν να λύσουν πολλά από τα προβλήματά τους με τη βιοτεχνολογία. Η εκμετάλλευση των ζωντανών οργανισμών δεν απαιτεί βαριά βιομηχανία και συγχρόνως το τελικό προϊόν αποφέρει μεγάλα κέρδη και ωφέλειες. Ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί τη βιοτεχνολογία σε καθημερινή βάση, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τους προγόνους μας πολλά χρόνια πριν.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιοτεχνολογία
Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)