Ενεργειακός έλεγχος κλειστού γυμναστηρίου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ενεργειακός έλεγχος κλειστού γυμναστηρίου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Μητρόπουλος, Δημήτριος

Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η Ενεργειακή και Φωτοτεχνική μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνης καθώς και προτεινόμενοι εναλλακτικοί τρόποι βελτίωσης με σκοπό την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με μελέτες τα κτίρια διαθέτουν μεγάλο ποσοστό σε ενέργεια την οποία δεν εκμεταλλευόμαστε σωστά, μία σωστή εκμετάλλευση αυτού του ποσοστού θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση περίπου του 11% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Ευρώπης. Αυτό θα σήμαινε εξοικονόμηση πόρων, οικονομικών και φυσικών, μικρότερη εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα, μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και ταυτόχρονη ανάπτυξη της βιομηχανίας εξοικονόμησης ενέργειας και της απασχόλησης σε αυτήν. Για αυτούς τους λόγους, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρικοί συσσωρευτές
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Ενεργειακή πολιτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.