Αυτόματη ηλεκτρική τέντα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Αυτόματη ηλεκτρική τέντα

Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος

Αυτόματη ηλεκτρική τέντα τριών θέσεων λειτουργίας ( 0-stop, 1- χειροκίνητο, 2 – αυτόματο). Στην χειροκίνητη λειτουργία (με ρελέ και μπουτόν), ο χρήστης θα μπορεί κατά βούληση να ανεβοκατεβάσει το πανί, ανάλογα με την σκίαση ή τον φωτισμό που επιθυμεί για τον χώρο του. Στην αυτόματη λειτουργία ο αυτοματισμός λειτουργεί μέσω PLC*. Το πανί ανεβοκατεβαίνει σύμφωνα με τις εντολές που λαμβάνει το PLC από τα αισθητήρια αέρα (ανεμόμετρο), φωτισμού (φωτό αντίσταση - φωτοκύτταρο) και των τερματικών (επαγωγικά), ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον. Για την θέση του πανιού (τέρμα επάνω – τέρμα κάτω) έχουν χρησιμοποιηθεί δύο φωτοκύτταρα – επαγωγικά τα οποία και δίνουν εντολή για το σταμάτημα του κινητήρα. Να επισημανθεί ότι, είτε στην χειροκίνητη, είτε στην αυτόματη λειτουργία, ο αυτοματισμός δίνει προτεραιότητα πάντα στην εντολή του αέρα για λόγους ασφαλείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές
Αυτοματισμός
Κυκλώματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.