Βιολογικό κρασί

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2007 (EN)
Βιολογικό κρασί

Λιβέρη, Παναγιώτα

Στην πτυχιακή εργασία, γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κρασιού και καταγράφεται τόσο η θέση της βιολογικής γεωργίας, όσο και η αποδοχή των βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές, στην σημερινή εποχή. Ακόμη, καταγράφονται οι πρακτικές και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς, προκειμένου να εφαρμόσει βιολογική καλλιέργεια σε ένα αμπέλι και γίνεται διαχωρισμός του οίνου σε κατηγορίες και ποικιλίες. Παραθέτονται ορισμένα στοιχεία, για την πορεία ανάπτυξης του σταφυλιού, για την τεχνική οινοποίησης από τον μούστο μέχρι την εμφιάλωση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οικολογικού κρασιού. Τέλος, γίνεται αναφορά στις συνθήκες και στις μεθόδους εκείνες οι οποίες συντελούν στη σωστή αποθήκευση, συντήρηση και παλαίωση, στις ασθένειες που αποτελούν κίνδυνο για τα κρασιά, στην τεχνική της γευσιγνωσίας, καθώς και στη σχέση οίνου και υγείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογικά προϊόντα
Βιολογική γεωργία
Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)