Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Βιολογικό κρασί

Λιβέρη, Παναγιώτα

Στην πτυχιακή εργασία, γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κρασιού και καταγράφεται τόσο η θέση της βιολογικής γεωργίας, όσο και η αποδοχή των βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές, στην σημερινή εποχή. Ακόμη, καταγράφονται οι πρακτικές και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς, προκειμένου να εφαρμόσει βιολογική καλλιέργεια σε ένα αμπέλι και γίνεται διαχωρισμός του οίνου σε κατηγορίες και ποικιλίες. Παραθέτονται ορισμένα στοιχεία, για την πορεία ανάπτυξης του σταφυλιού, για την τεχνική οινοποίησης από τον μούστο μέχρι την εμφιάλωση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οικολογικού κρασιού. Τέλος, γίνεται αναφορά στις συνθήκες και στις μεθόδους εκείνες οι οποίες συντελούν στη σωστή αποθήκευση, συντήρηση και παλαίωση, στις ασθένειες που αποτελούν κίνδυνο για τα κρασιά, στην τεχνική της γευσιγνωσίας, καθώς και στη σχέση οίνου και υγείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογικά προϊόντα
Βιολογική γεωργία
Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.