Οι διαστάσεις της φτώχειας στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Οι διαστάσεις της φτώχειας στην Ελλάδα

Μάρκου, Ιωάννα

Η φτώχεια είναι μια ανοιχτή πληγή για την ανθρωπότητα και ένα φαινόμενο που χάνεται μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μη γνωρίζει για αυτή είτε από προσωπική εμπειρία είτε από απλά ακούσματα. Διακρίνεται σε απόλυτη φτώχεια και σε σχετική ανάλογα με τα όσα στερείτε ο φτωχός είτε αυτά είναι τα απαραίτητα για τη ζωή του είτε απλά τα μέσα για να γίνει καλύτερη. Η φτώχεια δημιουργείται από πολλούς παράγοντες και έχει πολλές επιπτώσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Οι πιο βασικές αιτίες της φτώχειας είναι η ανεργία και η άνιση κατανομή του εισοδήματος. Η φτώχεια οδηγεί τα άτομα σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς τα βασικά για τη ζωή τους, όπως περίθαλψη και παιδεία και επίσης τα ωθεί στην εγκληματικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μια ακόμα επίπτωση της φτώχειας είναι ότι ωθεί τα άτομα στην μετανάστευση και στην αναζήτηση νέας πατρίδας. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να περιοριστεί το φαινόμενο κάποια εκ των οποίων είναι η μείωση της ανεργίας, η πάταξη της διαφθοράς, η δικαιότερη φορολόγηση και οι παροχές βοηθημάτων σε άπορους.

Thesis
NonPeerReviewed

Φτώχεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.