Δομή & λειτουργία εγκαταστάσεων αυτοματισμού σε οχήματα με συνδυασμένη χρήση βενζίνης & υγραερίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Δομή & λειτουργία εγκαταστάσεων αυτοματισμού σε οχήματα με συνδυασμένη χρήση βενζίνης & υγραερίου

Τσιτσιμπής, Ταξιάρχης

Η υγραεριοκίνηση δεν είναι μία καινούρια τεχνολογία. Πρόκειται για μία δοκιμασμένη λύση αυτοκίνησης εδώ και αρκετές δεκαετίες σε πολλές προηγμένες χώρες του κόσμου. Η τεχνολογία της μάλιστα εξελίσσεται συνεχώς και θεωρείται ένας εναλλακτικός τρόπος αυτοκίνησης με διάφορα πλεονεκτήματα. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ίσως η δυνατότητα εγκατάστασης ενός σύγχρονου πακέτου υγραεριοκίνησης σε ένα αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν στην χώρα μας. Άλλα οφέλη του υγραερίου σχετίζονται με τα φυσικά και χημικά του χαρακτηριστικά αφού πρόκειται για ένα αέριο μείγμα υδρογονανθράκων που προέρχεται από το πετρέλαιο. Επιπλέον όμως είναι και ένα φθηνό καύσιμο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την περίοδο της οικονομικής ύφεσης που περνάει η χώρα μας. Ακόμη δεν θα πρέπει να παραλείψουμε πως το υγραέριο είναι ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον που ρυπαίνει πολύ λιγότερο από τα συνηθισμένα καύσιμα. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε και άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως είναι τα βιοκαύσιμα, το υδρογόνο, η ηλεκτροκίνηση αλλά και το φυσικό αέριο. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτοματισμός
Αυτοκίνητα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.