Μελέτη αυτοματισμού θέρμανσης θερμοκηπίου με σύγχρονα συστήματα καύσης βιομάζας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Μελέτη αυτοματισμού θέρμανσης θερμοκηπίου με σύγχρονα συστήματα καύσης βιομάζας

Ξάνθης, Νικόλαος

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση των πλεονεκτημάτων υποκατάστασης των συμβατικών καυσίμων για θέρμανση ενός θερμοκηπίου με χρήση βιομάζας. Για τις ανάγκες κάλυψης του θερμικού φορτίου ενός θερμοκηπίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εγκατάσταση βιομάζας. Η συγκεκριμένη, μπορεί να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας κοινής εγκατάστασης βιομάζας, καύσιμη ύλη από γεωργικά υποπροϊόντα, λέβητες, αγωγούς μεταφοράς ζεστού νερού αλλά να διαθέτει επιπλέον έναν αυτοματοποιημένο έλεγχο μέσω αισθητήρων και inverter, με σκοπό την αυτοδιόρθωση και τελειοποίηση της λειτουργίας (έναρξη, καύση, μεταφορά, σβέση) και ο οποίος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εφαρμογής. Στην παρούσα πτυχιακή θα γίνει παρουσίαση της νέας εγκατάστασης, σύγκριση των οικονομικών δεδομένων με την προηγούμενη εγκατάσταση θέρμανσης (μαζούτ) του θερμοκηπίου, καθώς και των επιπτώσεων στο περιβάλλον, με ανάλυση των καυσαερίων.

Thesis
NonPeerReviewed

Θέρμανση και κλιματισμός
Βιομάζα, Ενέργεια από
Αυτοματισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.