Θεματικός τουρισμός στον νομό Ημαθίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Θεματικός τουρισμός στον νομό Ημαθίας

Σακελλάρης, Βαλάντιος
Καρακώστας, Ιωάννης

Ο τουρισμός σαν έννοια δηλώνει την προσωρινή μετακίνηση ανθρώπων από τον τόπο διαμονής τους σε άλλους για μορφωτικούς, ψυχαγωγικούς και ψυχολογικούς λόγους. Στις μέρες μας έχει κυρίως χαρακτήρα αναψυχής και στόχο την διασκέδαση και την χαλάρωση. Η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς παγκόσμιος με πληθώρα επισκεπτών ειδικά τους θερινούς μήνες. Έτσι σε μία δύσκολή από οικονομικής και κοινωνικής άποψης συγκυρία για την χώρα μας, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιοσημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης του τόπου και έναν από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς πυλώνες για την Ελληνική κοινωνία. Ο μαζικός τουρισμός αρχίζει σιγά σιγά να φθίνει με τους τουρίστες να ψάχνουν άλλες μορφές τουρισμού που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο θεματικός τουρισμός ο όποιος δίνει άπειρες εναλλακτικές λύσεις αναψυχής σε όλο το φάσμα των εν δυνάμει επισκεπτών ενός τόπου. Στην συγκεκριμένη μας εργασία θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τον θεματικό- εναλλακτικό τουρισμό όπως αυτός διαμορφώνεται στον νομό Ημαθίας. Μέσα από ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θέσαμε σε επισκέπτες της περιοχής, θα διερευνήσουμε και την γνώμη και τις απόψεις των τουριστικών επισκεπτών για τον τουρισμόστον νομό Ημαθίας. Το ερωτηματολόγιο τέθηκε στους χώρους διαφόρων πόλων τουριστικής έλξης του νομού για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα των απόψεων τους. Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε τις προθέσεις και τις ενέργειες των τοπικών φορέων και γενικότερα της πολιτείας πάνω στο θέμα όσων αφορά τον νομό Ημαθίας. Τέλος θα οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα για τον εναλλακτικό τουρισμό τόσο στον νομό όσο και γενικότερα στην χώρα μας.

Thesis
NonPeerReviewed

Τουρισμός - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.