Μελέτη υβριδικού συστήματος ΑΠΕ σε απομακρυσμένα νησιά για ηλεκτροδότηση μικρού οικισμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Μελέτη υβριδικού συστήματος ΑΠΕ σε απομακρυσμένα νησιά για ηλεκτροδότηση μικρού οικισμού

Σταυλάς, Κωνσταντίνος

Το θέμα της εργασίας με την οποία θα ασχοληθούμε παρακάτω, αφορά την δημιουργία ενός αυτόνομου συστήματος. Σκοπός του συστήματος αυτού είναι η καταπολέμηση των ενεργειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικροί οικισμοί στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου τα οποία είναι εξαρτημένα είτε από άλλα μεγαλύτερα, είτε από την ηπειρωτική χώρα.. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατασκευή μεγάλης δεξαμενής σε συγκεκριμένο υψόμετρο και απόσταση από την ακτή. Τις ώρες που δεν θα υπάρχει ζήτηση, η ενέργεια η οποία παράγεται θα τροφοδοτεί ηλεκτρικές αντλίες γεμίζοντας έτσι την δεξαμενή αποθήκευσης. Το συγκεκριμένο σύστημα θα εξασφαλίζει παραγωγή όλο το χρόνο αφού θα καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των Α.Π.Ε, παρέχοντας έτσι μία ενεργειακή ανάσα στα απομακρυσμένα νησιά. Ακόμα θα πραγματοποιηθούν τέσσερεις προσομοιώσεις μέσα από τις οποίες θα καταλήξουμε στο σύστημα που μας προσφέρει την πιο συμφέρουσα λύση ως προς το ολικό κόστος, το κόστος παραγόμενης ενέργειας και στο σύστημα που θα ανεξαρτητοποιήσει τα απομακρυσμένα μικρά νησιά από τα εισαγόμενα καύσιμα και τους ρύπους που προκαλεί η καύση τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Αιολική ενέργεια
Ηλεκτρική ενέργεια - Περιβαλλοντικές απόψεις
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.