Κατασκευή ψυκτικού μηχανήματος και προστασία από στιγμιαίες διακοπές ρεύματος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Κατασκευή ψυκτικού μηχανήματος και προστασία από στιγμιαίες διακοπές ρεύματος

Συλεούνης, Ηλίας

Σε ένα ψυκτικό μηχάνημα ο συμπιεστής δουλεύει με υγρό (freon). Κατά την λειτουργία το υγρό ανεβαίνει από τον συμπιεστή στο κύκλωμα, αποδίδει την ψύξη και επιστρέφει σε αυτόν. Όταν ο θερμοστάτης διακόψει κατά την επιθυμητή θερμοκρασία την λειτουργία το υγρό κατεβαίνει στον συμπιεστή. Το κύκλωμα θα ξαναδώσει μετά από ορισμένο χρόνο και η λειτουργία του μηχανήματος εξελίσσεται ομαλά. Σε περίπτωση στιγμιαίας διακοπής και επαναφοράς του ρεύματος, αν ο συμπιεστής βρίσκεται σε λειτουργία και το υγρό είναι ανεβασμένο στο κύκλωμα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα βλάβης αυτού. Με το συγκεκριμένο ηλεκτρολογικό κύκλωμα αποτρέπεται η βλάβη. Σε περίπτωση στιγμιαίας διακοπής ρεύματος το ρελέ με το χρονικό θέτουν εκτός λειτουργίας τον συμπιεστή κατά την γρήγορη επαναφορά του ρεύματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαχείριση κινδύνου
Ηλεκτρικοί συσσωρευτές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.