Η παραγωγή αφρωδών οίνων στην Ελλάδα

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2008 (EN)
Η παραγωγή αφρωδών οίνων στην Ελλάδα

Μπαρούφα, Φωτεινή

Αρχικά γίνεται αναφορά στους αφρώδης οίνους γενικά, επιχειρώντας να δοθούν τα γενικά χαρακτηριστικά που θα ορίσουν το πλαίσιο ομοιότητας που τους περικλείει και η κύρια διαφορά τους από τη σαμπάνια. Τα πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αποτελεί το κομμάτι της τεχνολογίας των αφρωδών οίνων, παρουσιάζοντας τις κυριότερες μεθόδους παραγωγής των αφρωδών οίνων. Ξεκινώντας από τη πιο διαδεδομένη μέθοδο της Καμπανίας και εξετάζοντας τα στάδια από τα οποία αποτελείται. Παρατηρείται εδώ, η δυσκολία της μεθόδου και η αναγκαιότητα υλοποίησής της από εξειδικευμένο προσωπικό. Εν συνεχεία παρουσιάζεται η οικονομικότερη και συντομότερη, μέθοδος των κλειστών δεξαμενών, καθώς και η μέθοδος Asti spumante που χρησιμοποιείται ευρέως στους ιταλικούς αφρώδεις οίνους. Ταυτόχρονα, δίνονται οι διαφορές τους σε μία προσπάθεια σύγκρισης μεταξύ τους και αναγνώρισης της μεθόδου της Καμπανίας ως την αποτελεσματικότερη μέθοδο, ως αναφορά στην παραγωγή ποιοτικότερων προϊόντων. Τέλος γίνεται αναφορά σε νέες μεθόδους που είτε βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, είτε κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην παραγωγή αφρωδών οίνων που σκοπό έχουν την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με το χαμηλότερο κόστος. Στο τέλος του κεφαλαίου, γίνεται αναφορά στους τεχνητούς αφρώδεις και στους τρόπους παραγωγής τους καθώς και στους ημιαφρώδης οίνους. Είναι εμφανής, έτσι η ποιοτική κατωτερότητα σε αντίθεση με τους αφρώδεις οίνους.

Thesis
NonPeerReviewed

Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ
Οίνος και οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)