Περιβαλλοντικές επιπτώσεις λιγνιτωρυχείου Πτολεμαίδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Περιβαλλοντικές επιπτώσεις λιγνιτωρυχείου Πτολεμαίδας

Μητσάκης, Ευρυπίδης
Κατσιάνης, Ιωάννης

Η χώρα μας έχει ευνοηθεί από τη φύση σε φτωχά στερεά καύσιμα, όπως ο λιγνίτης και η τύρφη. Στον Ελλαδικό πάντα χώρο, ο λιγνίτης κατέχει την πρώτη θέση, έναντι των άλλων ενεργειακών πρώτων υλών (πετρέλαιο, νερό), στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στην ευρύτερη λεκάνη "Φλώρινα - Πτολεμαϊδα - Κοζάνη" λειτουργούν τα εξής Λιγνιτωρυχεία : Ορυχείο Κυρίου Πεδίου (περιλαμβάνει τις εκμεταλλεύσεις του Βορείου Πεδίου και του Πεδίου Κομάνου). Ορυχείο Πεδίου Καρδιάς (περιλαμβάνει τις εκμεταλλεύσεις των Α.Ο.Κ και του Τομέα 6).Ορυχείο Νοτίου Πεδίου (περιλαμβάνει την εκμετάλλευση του ομώνυμου Πεδίου). Ορυχείο Πεδίου Αμυνταίου (περιλαμβάνει τις εκμεταλλεύσεις του Πεδίου Αναργύρων και του Κυρίως Πεδίου Αμυνταίου).

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοσφαιρική ρύπανση
Ορυχεία και ορυκτά
Λιγνίτης
Φυσικοί πόροι - Διαχείριση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.