Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Πλανητική γεωχημεία

Παλαμίδης, Άγγελος

Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από 9 πλανήτες. Ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη και ο Άρης ονομάζονται γήινοι πλανήτες γιατί είναι οι πιο κοντινοί στη γη και στον ήλιο. Ο Δίας-Ζευς, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας ονομάζονται πλανήτες της οικογένειας του Δία γιατί βρίσκονται μακριά απ' τον ήλιο και κοντά στο Δία. Ο Πλούτωνας που είναι και ο πιο μακρινός είναι μόνος του. Οι γήινοι πλανήτες έχουν σχετικά μικρές μάζες και μεγάλη πυκνότητα, ενώ οι άλλοι 4 πλανήτες μεγάλη μάζα και μικρή πυκνότητα. Απ' τους πλανήτες, ο Άρης και η Αφροδίτη έχουν πολλά γήινα πετρώματα. Ο Ερμής έχει πολλά μέταλλα, ενώ ο Κρόνος και ο Δίας έχουν ίδια σχεδόν σύσταση με αυτή του ήλιου. Ο Ερμής δεν έχει ατμόσφαιρα, ενώ ο Άρης και η Αφροδίτη έχουν ατμόσφαιρα αζώτου. Στους άλλους πλανήτες και κυρίως στους πιο μεγάλους κύριο συστατικό είναι το υδρογόνο. Η ατμόσφαιρα του Πλούτωνα είναι άγνωστη. Όλοι οι πλανήτες γυρίζουν γύρω απ' τον ήλιο και ο καθένας έχει την τροχιά.

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωλογία
Χημικές ουσίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.