Αποκατάσταση και ανάδειξη της λίμνης της Καστοριάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Αποκατάσταση και ανάδειξη της λίμνης της Καστοριάς

Τοπαλίδου, Ζωή
Ευσταθόπουλος, Δημήτριος
Πούλος, Χαρίλαος - Παναγιώτης

Αφορμή αυτής της πτυχιακής εργασίας στάθηκε η έρευνα για λογαριασμό του Δήμου Καστοριάς με αναφορά στην "Ανάπλαση και ανάπτυξη της περιοχής της λίμνης της Καστοριάς". Ως συνέχεια αυτής της πρότασης που είχε ως στόχο την προστασία της λίμνης από τυχόν επεκτάσεις ιδιωτικών ιδιοκτησιών , προτείνονται μια σειρά απλών συμπληρωματικών έργων στην παραλίμνια περιοχή και κυρίως διερευνώνται στην παρούσα πτυχιακή εργασία, οι κοινωνικές αντιλήψεις, αλλά και η αποδοχή ή όχι των προτάσεων διαμόρφωσης και ανάδειξης της αξίας του τοπιού από τους πολίτες της Καστοριάς. Η αυξανόμενη αντικειμενική σημασία των περιβαλλοντικών θεμάτων καθώς επίσης και τα περιβαλλοντικά κινήματα, έχουν αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον των περιβαλλοντικών ψυχολόγων για την μελέτη των στάσεων απέναντι σε αυτά. Η μελέτη προσανατολίστηκε κυρίως στην μελέτη των τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και αξιολογούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Στην παρούσα έρευνα η προσπάθεια μας επικεντρώθηκε στη διερεύνηση του επιπέδου πληροφόρησης, αποδοχής και κατάθεσης προτάσεων της τοπικής κοινωνίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβαλλοντική πολιτική
Λίμνες - Ελλάδα
Τουριστική οικονομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.