Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έμφαση στην ηλιακή και αιολική ενέργεια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έμφαση στην ηλιακή και αιολική ενέργεια

Σάλλης, Αθανάσιος

Η οικονομία του άνθρακα βρίσκεται πια στο σούρουπο, η οικονομία του πετρελαίου στο απομεσήμερο, το φυσικό αέριο λίγο πριν το μεσημέρι και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μόλις ξεκινούν τη μέρα τους. Η παγκόσμια οικονομία έχει γνωρίσει εδώ και δύο αιώνες μια σταθερή και πρωτοφανή ανάπτυξη που υποστηρίχθηκε από την εκμετάλλευση των ορυκτών καυσίμων. Αυτή η εντυπωσιακή τάση ανάπτυξης φαίνεται να συνεχίζεται, αλλά είναι επίσης ευρέως αποδεκτό ότι ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό θα συνεχίσει να βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες τουλάχιστον έως το πρώτο μισό του 21ου αιώνα. Το γεγονός ότι οι συμβατικές πηγές ενέργειας έχουν εκπληρώσει την υπόσχεση της παραγωγής φθηνής και άφθονης ενέργειας έχει συγκαλύψει την απλή πραγματικότητα ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι πεπερασμένα. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας επιδοκιμάζονται κυρίως ως «καθαρές», ενώ το επιχείρημα ότι είναι ανεξάντλητες και δεν χρησιμοποιούν καύσιμο συνήθως παραβλέπεται.

Thesis
NonPeerReviewed

Αιολική ενέργεια
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Ηλιακή ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.