Περιβαλλοντικές παράμετροι και φθορά - διάβρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Περιβαλλοντικές παράμετροι και φθορά - διάβρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας

Λατσάρη, Αρετή

Ο κάθε τόπος έχει την δική του ιστορία. Για την περιοχή των Γιαννιτσών φρόντισε ο Μέγας Αλέξανδρος να χαράξει μια αξιόλογη και σημαντική πορεία μέσα στο χρόνο. Έτσι ξεκινάει και η παρακάτω πτυχιακή κάνοντας μια ιστορική αναδρομή των ανασκαφών στη εγγύς περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας. Παρακάτω γίνεται μία εκτενής αναφορά στις περιβαλλοντικές παραμέτρους που επηρεάζουν τον χώρο. Μερικές από αυτές είναι η θερμοκρασία, οι βροχοπτώσεις, η σεισμικότητα και τα υπόγεια ύδατα. Αναζητώντας άλλους παράγοντες φθοράς για το περιβάλλον και έχοντας στα χέρια μας μετρήσεις του μονοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου, κάνουμε μία μικρή έρευνα για το πόσο μπορούν να επηρεάσουν την περιοχή και τα αρχαιολογικά μας ευρήματα. Η αστική και η βιομηχανική μόλυνση είναι αυτές που κυρίως ευθύνονται για την καταστροφή του χώρου και αυτό γίνεται φανερό με την διάβρωση των υλικών. Η διάβρωση του λίθου, του σιδήρου και του χαλκού-μπρούτζου θα μας απασχολήσουν σημαντικά, καθώς τα περισσότερα ευρήματα αποτελούνται από πηλό, κονίαμα, λίθο, χαλκό και σίδηρο.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον - Προστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.