Το ηφαιστιακό τόξο του νότιου Αιγαίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Το ηφαιστιακό τόξο του νότιου Αιγαίου

Μίχου, Ιωάννα

Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στο Ελληνικό τόξο, γνωστό και ως Αιγαιακό τόξο. Ξεκινά από την Κεφαλονιά, διασχίζει το νότιο Ιόνιο ανατολικά της Πελοποννήσου και περνώντας νότια της Κρήτης καταλήγει στη Ρόδο. Είναι ένα δημιούργημα σύνθετων φαινομένων που προέρχονται από τη σύγκλιση των λιθοσφαιρικών πλακών Ευρώπης-Ασίας και Αφρικής. Με τη σύγκλιση αυτή λαμβάνει χώρα βύθιση της πλάκας της Αφρικής κάτω από την πλάκα της Ευρώπης-Ασίας, το ενεργό περιθώριο της οποίας αποτελεί ο Ελληνικός χώρος. Στη συνέχεια αναφέρεται η στρωματογραφία και η εξέλιξη των ηφαιστείων του τόξου. Παρακάτω εξετάζεται η πετρογραφία και η γεωχημεία του του τόξου. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωθερμική ενέργεια
Ηφαίστεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.