Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση

Κολοκυθάς, Απόστολος

Η εργασία ασχολείται με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης, κυρίως κατά τα τελευταία 5 χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης. Γίνεται μια εισαγωγή που αφορά τα αίτια και την εξέλιξη της κρίσης παγκοσμίως. Στη συνέχεια επικεντρώνει στην ελληνική οικονομία, και περιγράφει την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης αλλά και την οικονομική στρατηγική που ακολουθείται. Αναλύει πως το κομμάτι της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας συνδέεται με το επίπεδο των μισθών, αλλά και τι ισχύει για τον κατώτατο μισθό. Επίσης παρατίθενται στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση, αλλά και τους τρόπους με τους οποίου η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας διαμέσου της ενίσχυσης της απασχόλησης. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα για την εξέλιξη της οικονομίας και της απασχόλησης στο σήμερα αλλά και μελλοντικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Απασχόληση
Οικονομική κρίση
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.