Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο

Ανατολιώτη, Πηνελόπη

Ο Βόλος είναι εμπορική και βιομηχανική πόλη. Είναι χτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου στην άκρη μιας μικρής πεδιάδας ανάμεσα στο Πήλιο και τη θάλασσα. Ο Βόλος, παρά την μεγάλη ιστορία της περιοχής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νέα πόλη. Μέχρι την ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρχε μόνο το Κάστρο του πάνω σ' ένα μικρό λόφο. Σήμερα ο Βόλος είναι μια μεγάλη θεσσαλική πόλη. Έχει πολλή καλή ρυμοτομία και ασφαλέστατο φυσικό λιμάνι που έγινε ακόμα πιο καλό με τα λιμενικά έργα που έγιναν. Στο δυτικό άκρο της πόλης βρίσκεται η βιομηχανική ζώνη. Ο Όμιλος Εταιριών Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τσιμέντου της Ευρώπης.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον, Προστασία του
Τσιμέντο - Βιομηχανία και εμπόριο
Τσιμέντο - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.