Παγκόσμια Υπερθέρμανση: Επιστήμη ή προπαγάνδα ;

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παγκόσμια Υπερθέρμανση: Επιστήμη ή προπαγάνδα ;

Αλοιμόνου, Μαρία
Μούρτζου, Γεωργία

Στην εργασία αυτή αναλύεται το φλέγον θέμα της παγκόσμιας θέρμανσης, σε σχέση με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, της πλανητικής σκίασης και των ηλιακών κηλίδων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποδηλώνουν την αμετάκλητη απόφαση της φύσης να τιμωρήσει τους βιαστές της. Καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα, περισσότερες καταιγίδες και ακραία καιρικά φαινόμενα, τρομακτικές ξηρασίες, πλημμύρες, τυφώνες, λιώσιμο των πάγων στους Πόλους, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αύξηση της θερμοκρασίας … Αυτό είναι μόνο η αρχή. Επιστήμονες και οικολόγοι κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, ενώ την ίδια στιγμή προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον: Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό, λιμοί, πλημμύρες. Μέχρι το 2050, είναι πολύ πιθανόν το κλίμα στη Γη να έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να απειλείται και η ίδια η επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Thesis
NonPeerReviewed

Κλιματικές αλλαγές
Φαινόμενο του θερμοκηπίου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.