Μέτρηση βαρέων μετάλλων σε υδατικά διαλύματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μέτρηση βαρέων μετάλλων σε υδατικά διαλύματα

Σολιδάκης, Βασίλειος

Ζούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και επικίνδυνο περιβάλλον. Πολλοί ρύποι, τους οποίους ο οργανισμός των ενηλίκων ίσως έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει, να επεξεργάζεται και να αποβάλει τις τοξίνες τους, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την ανάπτυξη των μικρών παιδιών. έτσι, ο σημερινός γονιός πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για να προστατεύει την υγεία του παιδιού του. Μέρος από τα καθήκοντα μας είναι να πληροφορούμαστε για τις βλαβερές ουσίες με τις οποίες τα παιδιά μας μπορούν να έρθουν σε επαφή και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Πρόσφατα έγιναν σημαντικά βήματα στην έρευνα για τον μόλυβδο και για τα στοιχεία που συνδέουν το επίπεδο μόλυβδου στο αίμα των παιδιών που εξετάστηκαν σε πολλές βιομηχανικές χώρες, με προβλήματα συμπεριφοράς και με διανοητικές ελλείψεις. Είναι γενικώς αποδεκτό οτι τα παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα από την έκθεση σε μόλυβδο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών μεταβολισμού στην παιδική ηλικία και την ευαισθησία του νευρικού συστήματος που βρίσκεται σε ανάπτυξη. Σε έρευνα που έγινε από μία παιδίατρο από την Καλιφόρνια η Δρ Ελίζαμπεθ Λόντς-Ρις σε παιδιά με διανοητικές διαταραχές, βρήκε ότι τα παιδιά αυτά μειονεκτούσαν και συναισθηματικά και διανοητικά, όχι μόνο λόγω της επιβάρυνσης τους με μόλυβδο αλλά και με κάδμιο, υδράργυρο, αλουμίνιο και υπερβολικό χαλκό και σελήνιο η Δρ έγραψε: "

Thesis
NonPeerReviewed

Μεταλλουργία - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.