Ανάλυση σχεδιασμού και περιεχομένου ιστοσελίδων και αξιολόγηση της χρηστικότητάς τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ανάλυση σχεδιασμού και περιεχομένου ιστοσελίδων και αξιολόγηση της χρηστικότητάς τους

Σπανός, Ιορδάνης

Το διαδίκτυο και ο παγκόσμιος ιστός έχουν εδραιωθεί στην καθημερινότητα και αποτελούν αναγκαιότητα. Η χρήση τους καλύπτει εύρος εφαρμογών και υπηρεσιών, καθώς η εύκολη πρόσβαση στις διάφορες ιστοσελίδες οδήγησε στη ραγδαία ανάπτυξη της χρήσης του διαδικτύου. Τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί στη σχεδίαση των ιστοσελίδων σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες που παρουσιάζονται. Από την πλευρά των σχεδιαστή ιστοσελίδων, η ανάπτυξη ιστοσελίδων με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και εξεζητημένων γραφικών αποτελεί πρόκληση. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη όλων των παραγόντων που καθιστούν τις ιστοσελίδες ως εύχρηστες και χρήσιμες. Η ανάλυση του σχεδιασμού της ιστοσελίδας θα βοηθήσει τον προγραμματιστή να δημιουργήσει ιστοσελίδες με σωστά συστατικά και σωστή δομή. Στη συνέχεια, γίνεται ανάλυση των περιεχομένων των ιστοσελίδων όπου τονίζονται τα βασικά σημεία που καθιστούν τις ιστοσελίδες έγκυρες και αξιόπιστες προς τους χρήστες. Τέλος, αναλύονται οι σημαντικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την ευχρηστία των ιστοσελίδων με σκοπό χρήσης αυτών των κριτηρίων για εύχρηστες ιστοσελίδες.

Thesis
NonPeerReviewed

Ιστοσελίδες - Σχεδίαση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.